GEZOCHT / AANGEBODEN


Op deze pagina kunnen leden van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie aangeven waar zij naar op zoek zijn - of wat zij aanbieden. Graag kort en bondig.

Er worden enkel zoekertjes van leden en aangesloten organisaties opgenomen.  Lid worden heeft zo zijn voordelen....

U kunt Uw zoekertjes per e-mail toezenden: gelieve dan in het onderwerpsvenster "zoekertje" te vermelden

back to homepage  VVIA / Flemish Association for Industrial Archaeology

 

 

 002. Tegelfabrieken

Mario Baeck (Molenstraat 42c, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver) zoekt informatie en vooral oude catalogi van (keramische en cement) vloer- en wandtegelfabrieken in binnen- en buitenland.
Looking for information and catalogs of ceramic and concrete floor and wall-tile factories in Europe and elsewhere.

003. Vrijwilligers voor EMABB

Het Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen kent thans een vrij snelle en intensieve ontwikkeling en zoekt nog een aantal vrijwilligers. Zij kunnen op diverse vlakken meehelpen, zoals in de werkgroepen die thematentoonstellingen voorbereiden, bij de inrichting, renovatie en onderhoud van de gebouwen, begeleiding van bezoekers - tot en met hulp bij administratieve taken.
Belangstellenden telefoneren naar 03/8446288
The Ecomuseum and Archives of the Boom Brickworks is looking for volunteers to help and develop the museum and the sites that are under the guardianship of the museum

004. Vrijwilligers voor Preetjes Molen

De vzw Vrienden van Preetjes Molen zoekt een aantal vrijwilligers die willen meehelpen bij het openstellen van de molen en bij het begeleiden van bezoekers. Ook hulp bij de administratie en de promotie van de vzw zijn welkom. Indien je op één of andere manier wil helpen, dan zend je een e-mail aan Luc Soens
The Fiends of the Preetjes Windmill are looking for volunteers to help with the interpretation of the mill and with opening it to the public.

004. Unieke historische kotterbank bedreigd bij Eternit - Wie helpt deze machine redden ?

Bij ETERNIT staat een oude, nog operationele kotterbank van HW Kearns & Co uit Broadheath, Manchester, UK. Een juiste datum voor deze machine kon niet gevonden worden, maar er staan twee patentnummers in het bed gegoten, zijnde 17999 uit 1902 en 12322 uit 1912. Voor meer informatie en illustraties: klik hier
Deze vrij unieke machine zou binnenkort naar de schroothoop verdwijnen, en er wordt gezocht naar een belangstellende (museum, organisatie,...) die ze wil en kan opvangen.
Nu hoopt men dat een museum of een vrijwilligersorganisatie het probleem van hun kotterbank kan oplossen. Aan de VVIA werd de vraag gesteld om mee te helpen bij het bereiken van een oplossing.
Indien U op één of andere manier kunt of wil helpen, zend dan een e-mail aan: info@vvia.be

 

 back to homepage  VVIA / Flemish Association for Industrial Archaeology