Flemish Association for Industrial Archaeology - THE Forum for the Industrial and Technical Heritage in Flanders - CLICK TO ENTER


Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw
Vlaanderen - Brussel

Om te lezen:
boeken en brochures gepubliceerd door anderen

Lijst in voorbereiding / List under construction

Op deze pagina signaleren en bespreken wij Nederlandstalige publicaties (boeken en artikels) die gepubliceerd werden door bij de VVIA aangesloten organisaties, door collega-verenigingen, of door commerciële uitgeverijen

Leden en aangesloten organisaties kunnen ons hun publicaties toezenden voor opname in deze rubriek. De publicaties worden in chronologische volgorde vermeld :
(klik op het boek om meer gegevens over de publicatie op te vragen)

naar recensie industriële archeologie: Mouterij-brouwerij "De Snoek". Van een dorstlavend verleden naar een museale toekomst Mouterij-brouwerij "De Snoek". Van een dorstlavend verleden naar een museale toekomst (1990)
naar recensie industriële archeologie: Het mout- en brouwhuis De Snoek. Mouten en Brouwen in de 19de eeuw Het mout- en brouwhuis De Snoek. Mouten en Brouwen in de 19de eeuw. (1995)
naar recensie industriële archeologie: Met Sint-Arnold op stap. Over brouwen en brouwers in Alveringem Met Sint-Arnold op Stap. Over brouwen en brouwers in Alveringem. (1995)
naar recensie industriële archeologie: Het tijdperk van de Machine. Industriecultuur in België en Nederland Het tijdperk van de Machine. Industriecultuur in België en Nederland (1996)
naar recensie industriële archeologie: De Wijsheid in de Kan. Bier in het Volksleven De Wijsheid in de Kan. Bier in het Volksleven (1996)
naar recensie industriële archeologie: De Veurnse brouwerij de Fabriek in de 19de en 20ste eeuw "Nog een ballon, Mijnheer?" De Veurnse brouwerij de Fabriek in de 19de en 20ste eeuw. (1997)
naar recensie industriële archeologie:  Limburgs Haspengouw. Een Fruitstreek met Traditie Limburgs Haspengouw. Een Fruitstreek met Traditie (1997)
naar recensie industriële archeologie: Goed Garen Gesponnen ? Industrialisatie in de provincie West-Vlaanderen, 1800-1940 Goed Garen Gesponnen ? Industrialisatie in de provincie West-Vlaanderen, 1800-1940 (1998)
naar recensie industriële archeologie: Het hergebruik van industriële gebouwen Het hergebruik van industriële gebouwen (tijdschrift 'Vlaanderen') (1998)
naar recensie industriële archeologie:  En de Brouwer... hij Brouwde Voort En de brouwer... hij Brouwde voort. De Belgische brouwerijproblematiek tijdens de Tweede Wereldoorlog. (1999)
naar recensie industriële archeologie:  De brouwersfamilies Comeyne-Vande Woude in Pervijze De brouwersfamilies Comeyne-Vande Woude in Pervijze. Een korte schets van drie mout- & brouwbedrijven tijdens de 19de en 20ste eeuw. (2000)
naar recensie industriële archeologie: Kinderarbeid op de steenbakkerijen in de RupelstreekWaar zullen we dan onze afdragers halen? Kinderarbeid op de steenbakkerijen in de Rupelstreek. (2000)

naar recensie industriële archeologie:

 

(c) Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie
http://www.vvia.be 

Flemish Association for Industrial Archaeology. Association Flamande d'Archéologie Industrielle. Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie. Hier vindt U informatie over het industrieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel.
industrial archaeology, industrial heritage, industrial, industrieel, heritage, erfgoed, Vlaanderen, Flanders, Vlaams, Flemish,