Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie - VVIA

Erfgoed van Industrie en Techniek - Vlaams-Nederlands Tijdschrift, nr. 2002/4

 

In het kader van de samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse organisaties voor industriële archeologie, werden het Vlaamse tijdschrift 'Industrieel Erfgoed' en het Nederlandse 'Erfgoed van Industrie en Techniek' vanaf begin 2000 samengesmolten tot één gemeenschappelijk Vlaams-Nederlands tijdschrift.
In Vlaanderen wordt het nieuwe tijdschrift verdeeld via de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw en is het abonnement inbegrepen in de prijs van het VVIA-lidmaatschap.

In april 2002 trok een gezelschap leden van de Afdeling Geschiedenis der Techniek van de (Nederlandse) vereniging Histechnica voor een week naar Frankrijk om in de omgeving van Vichy en Lyon objecten van technisch erfgoed te bezoeken. Dit nummer is een (gedeeltelijke) neerslag van, dit bezoek. Het bevat volgende bijdragen:

 klik hier om je te abonneren

terug - return
back to homepage  VVIA / Flemish Association for Industrial Archaeology

 

Tijdschrift Erfgoed van Bedrijf en Techniek - Vlaams-Nederlands Tijdschrift voor industriële archeologie, industrieel erfgoed, technisch erfgoed, wetenschappelijk erfgoed, en geschiedenis van nijverheid, techniek en wetenschap