Flemish Association for Industrial Archaeology - THE Forum for the Industrial and Technical Heritage in Flanders - CLICK TO ENTER


Erfgoed van Industrie en Techniek - Vlaams-Nederlands Tijdschrift

Varend erfgoed / maritiem erfgoed / schepen / boten

Jaargang 2001, nr 2

 

Het tweede nummer van 2001 is gewijd aan het behoud van varend en maritiem erfgoed. Het bevat de belangrijkste referaten van de druk bijgewoonde studiedag die de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie op 25 november 2000 in Oostende organiseerde:

  • Adriaan LINTERS: Europa en het Varend Erfgoed - met o.m. een overzicht van de standpunten, tussenkomsten en subsidies van de Europese Unie en de Raad van Europa
  • M. PABOIS: Bescherming van schepen en boten volgens de Franse wetgeving (M. Pabois is hoofdconservator maritiem en fluviaal erfgoed bij het Franse Ministerie van Cultuur)
  • R.G.W. PRESCOTT: Maritime Heritage Management. The United Kingdom Perspective (de ervaringen van onze Britse collega's bij het behoud en beheer van maritiem erfgoed - door de directeur van het Scottish Institute of Maritime Studies)
  • P.J. JANSEN: waarom een Nationaal Register Varende Monumenten? (Bij veel Nederlanders zit de liefde voor oude schepen in het bloed, maar in Nederland bestaat geen regelgeving op bescherming en behoud van varend erfgoed)
  • I. VERPOORTEN: Het project De Leuvense Trekschuit
  • A. LINTERS: Een toekomstige wettelijke regeling in Vlaanderen (een terugblik op het verleden en een vooruitblik of het aangekondigde Decreet Varend Erfgoed)
  • T. FRUITHOF: The European Maritime Heritage. De Europese vereniging voor varende traditionele schepenIn het kader van de samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse organisaties voor industriële archeologie, werden het Vlaamse tijdschrift 'Industrieel Erfgoed' en het Nederlandse 'Erfgoed van Industrie en Techniek' vanaf begin 2000 samengesmolten tot één gemeenschappelijk Vlaams-Nederlands tijdschrift.
In Vlaanderen wordt het tijdschrift verdeeld via de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw en is het abonnement inbegrepen in de prijs van het VVIA-lidmaatschap

klik hier om je te abonneren  

 

 

(c) Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie
http://www.vvia.be 

Flemish Association for Industrial Archaeology. Association Flamande d'Archéologie Industrielle. Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie. Hier vindt U informatie over het industrieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel.
industrial archaeology, industrial heritage, industrial, industrieel, heritage, erfgoed, Vlaanderen, Flanders, Vlaams, Flemish,