VLAAMSE VERENIGING VOOR INDUSTRIELE ARCHEOLOGIE

Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw
Vlaanderen - Brussel

nieuwsbericht

29.01.2014 :

 De Congoboot m/s Charlesville terug in de actualiteit !

 
Het verhaal van de Congoboot m/s Charlesville is bekend, en VVIA voerde begin vorig jaar actief campagne voor de redding ervan. Het mocht echter niet zijn... Ondanks het feit dat het schip in Duitsland (Rostock) wettelijk beschermd was, werd er vergunning 'tot uitvoer' (sic) gegeven. Een onbekende en louche koper, met zetel op de Seychellen, wilde het naar een sloopwerf in Klaipeda verschepen. Maar de boot hield de eer aan zichzelf, en zonk voor de Poolse kust.
Het bleek lang stil, maar vandaag vernemen we via een artikel in Gazet van Antwerpen dat er vanuit de Vlaamse Overheid geen pogingen meer zullen ondernomen worden om het schip te bergen. 


(klik om te vergroten)

Onmiddellijk namen de andere kranten en tijdschriften gretig het nieuws over, o.m. Het Nieuwsblad , Knack, ... en zelfs de Franstalige pers.

Maar, wat was precies de Parlementaire Vraag ?
En hoe luidde het antwoord ?
Even een paar telefoontjes en e-mails,
en de juiste teksten vindt U hier. U kunt dan zelf vergelijken tussen de pers- en krantenberichten, wat er precies geschreven en geantwoord werd, en welke "nuanceverschillen" er zijn...

 

> terug naar de inhoudspagina
>
terug naar overzicht nieuwsberichten en persmededelingen

Steun VVIA
WORD LID

 

 

 

 

 

 

 

 

Industriële archeologie en industrieel erfgoed in Vlaanderen 

Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie.
Hier vindt U informatie over wat gebeurtenissen, acties en persmededelingen inzake het industrieel en technisch erfgoed in Vlaanderen , Brussel. en elders