VLAAMSE VERENIGING VOOR INDUSTRIELE ARCHEOLOGIE

Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw
Vlaanderen - Brussel

nieuwsbericht

23.01.2014 :

 Informatievergadering over Petroleum Zuid op 4 februari

Op 4 februari vindt er in Hoboken een informatievergadering plaats over de evolutie van de werken en plannen van Petroleum Zuid.

Wij ontvingen volgende uitnodiging - allen daarheen, o.m. met de vraag waarom er zo weinig bewaard bleef van APC, de enige gebouwen die de grote brand van 1903 overleefden en die in augustus j.l. tegen de grond gingen. Enkel de unieke betonnen loodsen bleven gespaard als gevolg van de VVIA-tussenkomsten. Maar zelfs dat zou aan een zijden draadje gehangen hebben...

"Op Petroleum Zuid komen de werken voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp steeds dichterbij. De voorzitter van Blue Gate Antwerp, tevens schepen voor Economie, Philip Heylen, nodigt u uit op een info-avond op dinsdag 4 februari om 19u in het districthuis van Hoboken (Marneflaan 3). We informeren u dan over de huidige, snel evoluerende, stand van zaken.

Begin januari ontvingen we de conformverklaring van het milieueffectrapport. Wat zijn de effecten van Blue Gate Antwerp op natuur, mobiliteit, erfgoed, water, enzovoort? We lichten u de voornaamste conclusies toe.

Blue Gate Antwerp zal ook een vergunning aanvragen voor het verwijderen van de bomen. We zullen dit compenseren. Hoe? Dat verneemt u op de infoavond.

Misschien hebt u al gemerkt dat de gebouwen van International Oil aan de kant van de Hobokense Polder afgebroken zijn. Maar waarom is er één gebouw blijven staan? Ook dat komt u te weten.

En uiteraard zijn alle vragen over het project welkom. Schepen Philip Heylen, de project managers van Blue Gate Antwerp en de specialisten van Arcadis, die het milieueffectrapport hebben opgesteld, zijn aanwezig om op uw vragen te antwoorden.

Dinsdag 4 februari beginnen we stipt om 19u. Indien u zich vooraf wil aanmelden bij :
wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be (03 338 30 15). Dan is dat voor ons erg handig.

Met vriendelijke groet,
Guido Muelenaer
project manager Blue Gate Antwerp"

> terug naar de inhoudspagina
>
terug naar overzicht nieuwsberichten en persmededelingen

Steun VVIA
WORD LID

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Industriële archeologie en industrieel erfgoed in Vlaanderen 

Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie.
Hier vindt U informatie over wat er te gebeuren staat inzake het industrieel en technisch erfgoed in Vlaanderen en Brussel.
Alles voor de cultuurtoerist, de erfgoedtoerist, de gïnteresseerde historicus, de monumentenzorger, de toeristische gids, ...
Kortom: iedereen die belangstelling heeft voor geschiedenis en erfgoed.
Ook informatie nuttig bij het voorbereiden van industrieel toerisme in
Noord-Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland
- en zelfs Catalonië waar VVIA sedert 1988 verbroederd is met de Catalaanse vereniging voor industriële archeologie